Kategorier
bagværk familiens opskrifter

Citronkage med birkes

Citronkage, sød, frisk og birkes knas

Cirka en halv bradepande (~38x25x4 cm.)

Ingredienser:

  • 400 gram smør
  • 500 gram rørsukker
  • Revet citronskal af 1 citron (økologisk)
  • 3 tsk. Vaniljesukker
  • 8 æg
  • 400 gram hvedemel
  • 3 tsk. Bagepulver
  • 1 dl. Citronsaft (passer næsten med saften af en citron)
  • 50 gram sort birkes
  • 50 gram hvid birkes
  • 1 dl. Fløde

Citron glasur

  • 5 dl. Flormelis
  • 5 spsk. Citronsaft

Pyntes med krymmel, citronskal eller noget pyntelig.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader.

Smør, sukker, citronskal og vanilje piskes grundigt sammen.

Tilsæt æggene lidt efter lidt. Pisk grundigt.

Skru helt ned for hastigheden på røremaskinen og tilsæt mel, bagepulver og birkes.

Tilsæt citronsaft og rør sammen.

Tilsæt fløde og rør sammen.

Hæld dejen op i en smurt bradepande.

Bages ved 175 grader almindelig ovn i cirka 45 minutter til 1 time. Stik i kagen når den ser færdig ud.

Afkøles, pyntes med glasur og eventuelt krymmel.

Velbekomme