Kategorier
familiens opskrifter hovedretter

Coq au vin, grydestegt kylling på en klassisk måde

Hanekylling i vin Der er mange måder at lave kylling på. Grydestegt kylling er bestemt ikke en dårlig måde. Her er opskriften på en af de klassiske, Coq au vin, kylling i vin og lidt i kokken også, mens der ventes på maden. Du kan også bage flutes mens du venter 🙂

Kategorier
familiens opskrifter hovedretter

Sådan laves en lækre lasagne, på den nemme måde

Lasagne Lasagne er et hit i vores familie. Det er hverken slankemad eller stenalderkost, men det smager rigtig godt. Vi putter gulerødder og selleri i bolognesen, både for smag og samvittighed 🙂

Kategorier
familiens opskrifter hovedretter

Chili Con Carne. Stærk, men ikke uspiselig

Chili Con Carne chili med kød – det lyder stærkt, men det er blot kød krydret med chili 🙂 Ingredienser, sådan cirka: 750 gram hakket oksekød (*) 2 tsk, spidskommen 2 løg 3 peberfrugt 1 spsk. chili pulver (hvor stærk vil du have den? Du kan udskifte med friske) 3 laurbærblade 1 tsk. oregano 3 […]

Kategorier
familiens opskrifter hovedretter

Pulled pork, beef eller chicken – kan du høre engle?

Pulled Pork, kender nærmest alle. Pulled er lidt som gammeldags oksesteg, utroligt mørt og så bare mere krydret. Den kendte hemmelighed bag en lækker pulled pork, er en skøn krydderiblanding og langtidsstegning. Der findes mange gode ideer og forslag til den rette krydderiblanding, også kaldet en RUB. Smagen bør være fyldig og varm. Her følger […]

Kategorier
familiens opskrifter hovedretter lette & forretter

Hvad er det sovsen mangler, gastrik?

Der mangler noget… En gastrik kan være lige det saucen mangler. Den kan tilføre smag, som bitterhed, sødme, syre, frugt og friskhed. En lille ting med stor virkning, og nem at lave. Den består som oftest af vineddike og sukker. Du kan selv lave din helt egen variation, med sherryeddike, rødvinseddike eller hvad du nu […]