Kategorier
familiens opskrifter hovedretter

Flødekartofler

Alt andet lige, er det kartofler i flødeSOVS. Kartofler og sovs det kan vi godt lide 😁


Du skal bruge:

  • 2 kg. kartofler
  • 5 dl. fløde
  • 1 løg
  • 1 tsk. sort peber
  • 2-3 tsk. salt
  • 1/2 tsk. muskatnød

Skræl kartoflerne, skær dem i tykke skiver (~ 0,5 cm.) og fordel dem jævnt i et smurt ildfast fad. Sammen med fint snittet løg.

Salt, peber og muskat kan med fordel blandes med fløden. Så krydderierne fordeles jævnt. Blandingen hældes over kartoflerne. Kartoflerne skal være så godt som dækket.

Variation Pikant


  • 1 Pikant ost
  • 2 spsk. tomat koncentrat

Fløde, Pikant ost, tomat koncentrat, løg, peber, salt og muskatnød blendes.

Lad det trække 10-15 minutter.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader, ca. 60-70 minutter.

Pas på flødeskum hvis du blender (der kan røres, og snittes.)

Du kan også gratinere med ost.
Mere løg, andre grøntsager som porre og gulerødder… kan tilsættes.
Krydderurter kan også sætte dit eget præg på retten.

Kan serveres til meget? Marineret kyllingebryst, frikadeller eller bagte grøntsager…

Flødekartofler mætter meget 😁 næsten mere end kartoffelm.