Kategorier
familiens opskrifter Snaps

Julesnaps

Flemmings friske julesnaps. Med ‘toner’ af æble, rosmarin, ingefær, citrus og lidt chili.

Det blev en blevet en tradition? Julen 2018 fik min far denne hjemmelavede julesnaps i julegave (det ‘kan’ være svært, næsten umuligt at finde gaver til ældre mænd – undertegnede inklusive 😎)

Efter jul fik jeg en tom flaske retur, med ordene: “den smagte godt!” Så mon ikke det betød, at gaven ideen kunne genbruges? 😁

I året 2018, til julefrokosten med Tina, Michael, Manoli, Niklas og Camilla, blev temaet hjemmelavet snaps. Jeg slog to fluer med et smæk, dobbelt portion. Flemmings friske julesnaps til julefrokosten og gave til far 😁

Til julesnaps skal du bruge (cirka og lidt mavefornemmelse):
  • 200 gram tørrede æbleskiver. Eller ca. 500 gram tynde skiver friske æbler drysset med rørsukker og bagt til halv volumen ved mac. 150 grader.
  • 2 tsk. tørret rosmarin, eller tilsvarende friske kviste, ca. 2
  • 1 økologisk citron
  • 2 tsk. tørret ingefær, eller tilsvarende frisk, ca. 50 gram
  • 1 Chili uden kerner.
  • 2 flasker Brøndum klar

Trækketid ca. 7 + 14 dage.

Husk: smag på snapsen efter 7 dage; skal af citron og chili tages fra, hvis du synes det er nok. (Hvis ikke; smag løbende, til OK 😁)

Skræl citronen med en tyndskræller (vask først). Det gælder om at få så lidt af det hvide med, da det giver bitterhed.

Pres citronen, hæld saften i et stort tætsluttende patentglas, sammen med æble, citronskal, rosmarin, ingefær og chili.

Hæld Brøndum klar snaps på, til alt er dækket/til kanten. Luk glasset og tjek det slutter tæt.

7 dage senere, smag om citronskal og chili skal op?
Forsæt gerne smagning, du kan sagtens lade den trække tre uger. Det afhænger af din smagning, hvornår det er nok…

Kryddersnapsen filtreres gennem si, kaffe/the filter/klæde. Smag til med Akacie honning

Den bliver bedre af at ‘sætte sig’, men er drikkeklar efter +6 uger. Hvis du gemmer den til næste jul, bliver farven smukkere og smagen rundere. Kan fortyndes med Brøndum klar, efter smag.

Velbekomme 🙂 Sæt direkte på et veldækket frokostbord, fantastisk til en bette sild og eller alene, i godt selskab.

N.B.: kryddersnapsen bør filtreres igen, efter længere lagring, for en mere ‘klar’ snaps.