Categories
bagværk familiens opskrifter

De bedste hjemmelavede Kanelsnegle

Flemmings Kanelsnegle

Måske de bedste kanelsnegle i verden?

Hjemmelavede kanelsnegle, lavet med “bolledej” er fantastiske. Jeg foretrækker helt klart den type frem for kanelsnegle lavet med wienerbrødsdej. Du kan også spise flere, ja det kan blive et helt måltid 🙂 Modsat når de er lavet med wienerbrødsdej, så synes jeg det har sine begrænsninger, men det er måske bare mig? Nybagte, duften af friske, søde og varme kanelsnegle UHM…

Det skal du bruge:

  • 1000 Manitoba hvedemel
  • 2 tsk. salt (ca. 8-10 gram)
  • 70 gram sukker
  • 8 dl. sødmælk
  • 25 gram gær
  • 100 gram smør
  • 1 tsk. kardemomme
  • 150 gram smør
  • 2 dl. sukker
  • 3-5 spsk. stødt kanel
  • 1 æg til pensling
  • Flormelis
  • Vand
  • Kakao Pulver

Manitoba hvedemel (du kan også bruge almindelig hvedemel), salt, sukker, kardemomme, smeltet/blødt smør og gær opløst i lunt mælk hældes i røreskålen. Dejen æltes på maskine 10-15 minutter. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel i de sidste minutter, men kun lige til dejen slipper skålen.

Dejen skal hæve, på et lunt sted, ca. 1 time. Eller på køl til dagen efter.

Dejen rulles fladt ud ca. 5-10 millimeters tykkelse.

Smør-sukker-kanel-snask fordeles jævnt.

Dejen rulles fra den ene side sammen, til en lang “snegle-pølse”.

Enderne skæres af, for at få mere ensartede snegle. Enderne kan blive til et par kanelboller. Resten skæres i 16 lige store skiver.

Tage en skive af gangen, fold den yderste ende let ind under sneglen og fordel dem på to bageplader. Tænd ovnen på 200 grader.

Sneglene skal hæve ca. 1/2 – 1 time.

Pensles med æg.

Bages ca. 20 minutter ved 200 grader.

Når de er færdigbagte, og kølet lidt af, kan du røre en glasur og hælde på. Flormelis og vand blandes til passende tykkelse.

kanelsnegle
kanelsnegle

Har du lidt travlt, er lækkersulten, kan første plade sættes i den kolde ovn. Ovnen tændes og sneglene skal ca. bage 25 minutter.

Til glasur kan du eksperimentere med at bruge smeltet chokolade og fløde i, det giver en anderledes glasur. Mere lækker synes jeg.

Langtidshævet dej bliver ofte bedre, mere saftig og sej krumme. Valget af mel kan også have betydning for resultatet. Jeg har valgt at bruge Manitoba hvedemel, det bedste resultat opnås ved langtidshævning. Kanelsneglene bliver ikke dårligere, af at blive bagt med almindelig hvedemel. Kanelsnegle er altid gode 🙂