Kategorier
familiens opskrifter lette & forretter

Kartoffelsalat

Nye kartofler, det er lækkert. kartoffelsalat også – her er en nem opskrift.

Flemmings kolde kartoffelsalat

– den gode, som selv Camilla kan lide?

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1/2 liter Creme fraiche 18%
  • 1/2 liter Ymer
  • Ca. 1 dl. fint klippet Purløg
  • 4 tsk. Maille Dijon Sennep
  • 2 tsk. Citronsaft
  • 3 tsk. Salt
  • Frisk kværnet peber efter smag, (ca.1 tsk.)
  • Fint skårne syltede Drueagurker
  • Fintskåret Rød peberfrugt
  • 1,5 kg. kogte nye kartofler, afkølede og gerne kogt i går.

Se nederst på siden hvordan nye kartofler koges perfekt. På ‘ingen’ tid.

Creme fraiche og ymer røres sammen med sennep, citronsaft, fint hakket purløg og smages til med salt og peber.

Kartofler skæres i mundrette stykker. Peber og drueagurker skæres i tern og alle tre vendes i ‘dressingen’.

Salaten har godt af at sætte sig, så lav den mindst 30 minutter før servering og sæt den i køleskabet.

Kartoffelsalat kan serveres til grillmad, frikadeller eller pyntes med brøndkarse. Du kan udelade drueagurker og rød peber, tilsætte persille eller justere smagen efter dit humør. VELBEKOMME

Kan holde sig 3 dage i køleskabet.

nye kartofler til kartoffelsalat
Kogte små nye kartofler

Sådan koges nye kartofler perfekt:

Det vigtigste, når du koger nye kartofler er, at du ikke udkoger dem.

Selvom du nok har kogt kartofler før, og ved, hvad du skal gøre, er det vigtigt, at du ikke bare koger dine nye kartofler, som når du koger kartofler senere på året.
De nye kartofler skal nemlig have meget mindre tid i det kogende vand.

Faktisk skal du kun koge kartoflerne i fem minutter på lavt blus for herefter at tage gryden af varmen. Derefter skal du lade kartoflerne trække i det varme vand i yderligere fem minutter. Så er du sikker på, at dine nye kartofler ikke bliver en moset, udvandet og kedelig fornøjelse.

Derudover skal du salte vandet godt – faktisk skal vandet smage af havvand. Og så får du en langt mere smagfuld kartoffelbid, hvis du også tilsætter friske krydderurter i vandet.

Sådan gør du:

  1. Skrub kartoflerne
    Skrub kartoflerne let i koldt vand. Behold den tynde skræl på kartoflerne. Den er fuld af god smag.
  2. Kom kartoflerne i en gryde
    Kom kartoflerne i en gryde og hæld nu vand i gryden, så vandet lige akkurat dækker kartoflerne. Men så heller ikke mere.
  3. Tilsæt salt
    Tilsæt salt i gryden. Gerne en håndfuld. Der skal rigelige mængder salt i gryden for at fremhæve den gode smag i kartoflerne.
  4. Tilsæt smagsgivere
    Tilsæt også gerne andre smagsgivere i vandet som fx frisk dild, persille eller løvstikke.
  5. Kog kartoflerne forsigtigt
    Kog nu forsigtigt kartoflerne op under låg. Når kartoflerne koger, skal du fjerne skum og andre urenheder med en ske. Skru nu ned på lavt blus, og kog kartoflerne i fem til seks minutter.
  6. Sluk for varmen på komfuret
    Sluk herefter for varmen og lad kartoflerne trække færdige i vandet. Det tager ca. fem til syv minutter, men brug en kniv til løbende at tjekke mørheden på dine kartofler. Der er forskel på, hvor længe de skal trække alt efter størrelsen på kartoflerne. Hæld derefter vandet fra.

Kilde: Coop Opskrifter