Categories
bagværk desserter familiens opskrifter

Æbleskiver

Hjemmebagte æbleskiver er bare bedst  🙂

  • 5 æg
  • 2 tsk. vanilje sukker
  • 1 tsk. salt
  • 6 spsk. sukker
  • 50 gram smør (smeltet)
  • 3 1/2 dl. mel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 5 dl. Kærnemælk
  • 1 tsk. natron

Æbleskive pande, strikkepind e.l. og eventuelt sprøjtepose til at fylde efter (for mere runde æbleskiver)

Æggene deles i hvider og blommer.

Hviderne piskes stive med sukker og vaniljesukker.

Resten af ingredienserne piskes sammen til en smuk dej.

Hviderne vendes i.

Panden varmes op, smøres grundigt og hullerne fyldes 3/4 op med dej. Når der er sat skorpe, vendes æbleskiverne 1/4 omgang. Ny skorpe og eventuelt fylde efter med dej og vend. BUM, så der 7 æbleskiver…

Hold dem varme i ovnen

Serveres med syltetøj og flormelis