Hjemmebagte æbleskiver er bare bedst 🙂
- 5 æg
- 2 tsk. vanilje sukker
- 1 tsk. salt
- 6 spsk. sukker
- 50 gram smør (smeltet)
- 3 1/2 dl. mel
- 1 tsk. kardemomme
- 5 dl. Kærnemælk
- 1 tsk. natron
Æbleskive pande, strikkepind e.l. og eventuelt sprøjtepose til at fylde efter (for mere runde æbleskiver)
Æggene deles i hvider og blommer.
Hviderne piskes stive med sukker og vaniljesukker.
Resten af ingredienserne piskes sammen til en smuk dej.
Hviderne vendes i.
Panden varmes op, smøres grundigt og hullerne fyldes 3/4 op med dej. Når der er sat skorpe, vendes æbleskiverne 1/4 omgang. Ny skorpe og eventuelt fylde efter med dej og vend. BUM, så der 7 æbleskiver…
Hold dem varme i ovnen
Serveres med syltetøj og flormelis