Kategorier
bagværk familiens opskrifter

Valdemars Sprøde Seje bløde Cookies nam nam

“Valdemars Cookies”, er de blevet døbt. Storebror Valdemar bagte engang, for længe siden, cookies hvor han havde forbedret en opskrift.

De var gode. Vi tog opskriften til os, nogle gange ændrede vi også på ingredienserne, nogle gange bager Valdemar Cookies sammen med pigerne.

Her følger ‘grundopskriften’, så kan vi finde den, måske rette på den. Bage dem sprøde i kante, bløde i midten eller knasende…

Valdemars Cookies

Det skal du bruge til en portion?:

  • 150 gram smør
  • 100 gram brun farin
  • 200 gram rørsukker
  • 2 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 50 gram havregryn
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. natron
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. fint salt
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 200 gram mørk chokolade
  • 100 gram mandler

Alle ingredienserne blandes godt, chokolade og nødder hakkes groft.

Bages ved 200 grader, ca. 8-10 minutter, alt efter størrelse, sprødhed og smag…

Til små sprøde bruger vi en teske fuld.

Til mere rigtig cookie størrelse en spiseske fuld.

Ikke et ord om hvor meget top der skal på skeen, men du kan også lave kæmpe cookies.

De skal alle have et lille tryk inden de bages, så de er lidt flade.

Det er vigtig du holder øje med kagerne i ovnen, og ikke kun tiden, de skal helst have til de er sprøde, men gerne lidt seje i midten.

Valdemars opskrift på Cookies, kan forbedres?!

Opskriften kan tilpasses eller eksperimenteres med. Det er altid sjovt, og sjældent uspiseligt.

Det kan være mere drøn på chokolade, valnødder i stedet for mandler, lakridspulver, müsli, instant coffee, appelsinskal, M&M, kardemomme, ingefær, corn flakes…

Kun fantasien sætter grænser, ofte ender du med en favorit, som er din egen opskrift. VELBEKOMME