Kategorier
bagværk familiens opskrifter

Liljas Franskbrød

Franskbrød, friskbagt, formbrød.

Jeg havde bagt rugbrød, da Lilja siger hun trænger til en “kæreste-mad”. En “kæreste-mad” er en skive rugbrød klappet sammen med en skive franskbrød. I mellem er der forskellige meninger, Lilja siger smør.

“Den bedste kæreste-mad må være hjemmebagt rugbrød og franskbrød”. Ja, så Lilja måtte i gang med franskbrød.

Her kommer opskriften på Liljas (lækre) franskbrød.

Du skal bruge:

  • 500 gram Hvedemel
  • 25 gram Smør
  • 25 gram Gær
  • 3 dl. Mælk
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Sukker
  • Mælk til pensling
  • Birkes

Lun mælk og smør til lillefinger varmt.

Hæld mælk, smør, mel, salt, gær og sukker i skålen på røremaskinen.

Dejen æltes grundigt i 3 minutter. Den skal slippe skålen, være smidig, blød og næsten slippe fingerne, når du mærker efter.

Hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Ælt dejen sammen, og form et brød ved at folde ind under. Læg det i bageformen, med foldningerne nedad. Tryk det let ned i formen.

Lad brødet efterhæve ca. 30 minutter.

Rids brødet og pensl det med mælk og drys med birkes.

Sæt brødet på risten nederst i ovnen.
Bag det 15 minutter, og skift over til almindelig ovn. Bag yderligere 10 minutter, stik et stegetermometer i midten af brødet.

Brødet er færdig når kernetemperaturen når 98 grader. Samlet bagetid ca. 40 minutter.

Velbekomme