Lasagne
Lasagne er et hit i vores familie. Det er hverken slankemad eller stenalderkost, men det smager rigtig godt. Vi putter gulerødder og selleri i bolognesen, både for smag og samvittighed :-)
Bolognesen, det skal du bruge:
- 600-800 gram hakket oksekød
- 3 løg
- 4 gulerødder
- 1/4 selleri (alt efter størrelse og smag)
- 1 flaske Urtekram purerede tomater
- 1 dåse tomatkoncentrat
- 3 laurbærblade
- 1 tsk. basilikum
- 2 tsk. oregano
- 1 tsk. timian (kan udelades)
- 1 tsk. citronsaft
- 1 glas rødvin
- salt
- 1-2 tsk. sort peber
Bechamelsauce, det skal du bruge:
- 100 gram smør
- 3 spsk. mel
- + 7 dl sødmælk
- 1 tsk. muskat
- 1 tsk. hvid peber
- salt
- Parmesan ost
- 200 gram revet ost
- Lasagneplader
Bolognese
Svits løg og oksekød og tilsæt revet gulerødder, revet selleri, hakkede tomater, tomatkoncentrat, laurbærblade, basilikum, oregano, timian, citronsaft, rødvin, sort peber og salt (eventuelt oksebouillon, vent da med salt)
Lad Bolognese Saucen simre mens du hælder et glas vin op til kokken, og finder ingredienserne til Bechamel saucen frem.
Bechamel
Smelt smørret ved medium varme og tilsæt mel. Lad det “bage” lidt og hæld mælk i lidt af gangen, under omrøring med piskeris. Når saucen har fået den rette konsistens tilsættes muskat, hvid peber og eventuelt lidt revet parmesan. Saucen smages til med salt, eventuelt mere peber, muskat og parmesanost.
Smag Bolognese Saucen til med salt, og eventuelt mere sort peber.
Smør et ovnfast fad med smør og sæt ovnen på 190 grader.
Start med et lag Bechamel, lasagneplader, Bolognese, lasagneplader, bechamel o.s.v… Slut af med Bechamel og revet ost.
I ovnen ved 190 grader i 35-40 minutter.
Vi blander Bechamel og Bolognese sammen inden vi samler lasagnen, synes det er nemmere og der er ingen der opdager det :-)
Når du køber revet ost i supermarkedet, så køb rigtig ost. Det smager bedst og det såkaldte “topping”, har ikke rigtig noget med ost at gøre. Ofte er det billigst at købe en god mellemlagret 45% ost og rive den selv. Der skal ikke meget til og det smager af mere.
“Vegetar” udgaven med spinat smager også godt. Det er næsten samme fremgangsmåde, kødet skiftes ud med champignon. Der laves en ekstra sauce. Spinatsauce: 500 gram spinat, 200 gram hytteost og smages til med frisk basilikum, salt, peber og lidt fløde. Samles, nu bare med et ekstra lag.