Sidst på sæsonen, tomaterne begynder at sprække, det er tid at lukke drivhuset ned.
Røde, halv modne og grønne tomater. Chilier og peberfrugter. Frugterne er høster og drivhuset tømt for planter.
Ingredienser til en salsa:
- 1 kilo blandede tomater
- 4 grønne peberfrugter
- 2-3… chilipebre (styrke!?)
- 1 stort løg
- 1,5 dl æblecidereddike
- 1 spsk rørsukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt spidskommen
Skær i tern, og hæld alle ingredienser i en gryde. Simre i ca. 45 minutter, uden låg. Til “salsa-konsistens”.
Hæld salsa på patentglas, mens salsaen er varm og luk låget. Konserver gerne, ved at sætte de fyldte og lukkede glas i gryde dækket med kogende vand. Simre 20 minutter.
Opbevar koldt og mørkt. Bliver bedre efter et par uger.
Lækker til tapas, tortillas, dip og krydret tilbehør til næsten alt…
Ønskes en lidt røget smag, kan chilli og peber grilles først.
VELBEKOMME