For at gøre en lang historie kort; drømte jeg om lam på grillen, med Hasselbalch kartoffel og squash tzatziki. Der var rødvin og gæster.
- ½ liter Thise Græsk yoghurt 10%
- 2-3 fed hvidløg
- Friskkværnet peber
- 700 gram squash (uden kerner)
- 3 tsk. havsalt
- 1/2 dl. Olivenolie
- Eventuelt lidt spidskommen
Squash skylles, flækkes og befries for kerner. Riv squash, bland med salt og sæt på køl et par timer.
Skyl de revne squash hurtigt igennem med koldt vand. Pres væske fra i et dørslag, eller vrid i klæde.
Bland med yoghurt, presset hvidløg, peber og en god ekstra Jomfru olivenolie. Smag til med salt, olivenolie og yoghurt efter smag.
Den lange historie:
Det hele startede med et højbed, manglende viden om at dyrke squash og vil-døve ører?
I Grenaa fik vi have, bygget højbede og plantet bl.a squash. Jeg plantede ret tæt, for det havde jeg læst var godt i højbede? Camilla havde sagt at squash skulle have plads! Ører lytter ikke altid?
SQUASH AMOK. Det væltede frem med squash. Planterne kvalte alt andet i højbedet, godt vi havde bygget to.
Squash kage, squash i gryderetter, squash spaghetti m.m. og blancherede til fryseren…
Squash ligner agurk, så jeg tænkte tzatziki? Så måtte jeg jo Google squash tzatziki, og det var en ting.
Til sidst drømte jeg om gæster ved grillen, lamme filet serveret med Hasselbalch kartofler og squash tzatziki. Det måtte prøves, inden jeg inviterede gæster.
Resten er historie…
Velbekomme