Kategorier
desserter familiens opskrifter lette & forretter

Æbleskiver med æble skiver

Gammeldags æbleskiver

Æbleskiver er i familie med Berliner Pfannkuchen, Berlinere som vi også kender dem, med fyld af syltetøj. Oprindelig var æbleskiver præcis det, æbleskiver vendt i æg og mel og stegt i smør på panden. Hvordan dejen voksede, æblerne skrumpede og de blev kugleformede melder historien ikke noget om. Kikker du i Frk. Jensensens originale kogebog, skal der fyldes æblemos eller kompot i de runde kugler under stegning. Æbleskive panden er heller ikke med i denne historie, men sådan en skal du bruge, den har oftest syv huller. Æbleskiver i æbleskivepande bliver nævnt i “Peters Jul”. Landene omkring os har også lignende kugleformede “kager”, der på mange måder minder om æbleskiver. Opskrift, navn og  størrelse variere fra land til land.

Det skal du bruge:

  • 5 æg
  • 5 dl. kærnemælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. salt
  • 6 spsk. sukker
  • 50 gram smør
  • 3,5 dl. mel
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 tsk. kardemomme