Kategorier
familiens opskrifter Snaps

Karameliseret Valnødde snaps (likør)

  • 150 gram valnødder
  • 125 gram rørsukker
  • 100 ml. vand
  • 1 flaske Absolut Vodka.

I mange år har jeg drømt om at lave valnødde snaps. Det er aldrig blevet, for al snakken om mange års lagring, førte til udsættelse? Næste år tager vi ud og plukker friske valnødder. Næste år finder jeg ud af, hvordan den egentlig skal laves? Undskyldninger år efter år? Men den skal jo nok laves, før end flere års lagring!

En artikel om Master Fatman, og en enkel kandiseret valnødde snapse likør blev lyset. En overgang, en smutvej eller hvad vi nu kan kalde det. Noget med valnødder, indtil ‘den rigtige’ kommer i glasset.

Opskrift

Vand, sukker og valnødder kommes i en pande. Fuld styrke på blusset og omrøring. Når vandet er ved at være fordampet, og massen tykner, skrues ned på halv blus.

Hold godt øje mens du forsat rører rundt, de karamelliserede valnødder skal være perfekte og gyldne. Ikke brændte.

Når du kan se og dufte de er karameliseret perfekt, put dem straks i et patentglas. Hæld vodkaen på, luk låget, og lad dem trække i 8 dage.

Smag! Jeg smagte og synes der var for lidt valnød i smagen? Den kom i blenderen, blev filtreret og tilbage i patent glasset. Det er skørt, men valnødde-mosen, der blev til overst passer lige i en kage.