Kategorier
familiens opskrifter hovedretter

Flæskesteg

Saftig, sprød og velsmagende.

Sous Vide 6 1/2 timer, 59°

  • 1 flæskesteg, kamsteg.
  • Salt & Peber
  • Laurbærblade

Flæskestegen befries for svær og pudses af for synlig fedt. Gem fedtet. Stegen duppes tør og gnides grundig med salt og peber. Puttes i Sous Vide posen med 8 laurbærblade, jævnt fordelt. Der skal bruges ca. 2 spiseskefulde salt i alt til indgnidning og i posen. Posen forsegles og kommes i Sous vide i 6 1/2 time, ved 59°

Sværen trimmes for det værste fedt. Skæres i tynde strimler og puttes i en gryde, sammen med alt afpudset fedt, 1 spiseskefuld salt og dækkes med vand. Kog det i 20 minutter. Hæld væsken i en fedt -skiller. Afdryp sværen, og læg dem i et lag (uden overlap) i et ildfast fad/bradepande og i ovnen ved 180 grader. Steg dem til de er sprøde, vær opmærksom da de hurtigt kan få for meget. Afdryp på køkkenrulle.

Sværen i ovnen. Trim for fedt efter smag.

Fedtet fra fedt-skilleren hældes i en pande, væsken i en gryde. I gryden tilsættes et par gulerødder, et par løg, 6 laurbærblade, 1 teskefuld tørret timian, en sjat rødvin og en klar bouillon tern. Kog en lille fond til saucen.

Når stegen er færdig i Sous Viden, hældes saften fra posen i gryden med fond. Stegen brunes grundigt, på alle sider, i svinefedt på panden. Lad den hvile lidt under sølvpapir, mens du laver en fed opbagt sauce, med fonden gennem si og piskefløde. Sovsekulør og ribsgele sætter prikken over i’et.

Stegen brunes grundigt, Nam Nam.

Stegen skæres ud, serveres med sprød svær, kogte kartofler, surt og sauce. Velbekomme