Kategorier
familiens opskrifter lette & forretter

Mandel pandekager

  • 100 gram mandler
  • 4 æg
  • 3 dl. sødmælk
  • 1 tsk. salt
  • Skallen af en økologisk citron
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • )Eventuelt lidt sødt, dadelsirup..?)
  • Smør til stegning
  • Cremefraiche og bær til servering

Kom mandler, æg, mælk, salt, skal af citron, loppefrøskaller og eventuelt lidt sødt i blenderen. Fuld blend i 5 minutter.

Lad dejen stå 15 minutter før bagning. Dejen er ret tyk, du kan blende en sjat mælk i, hvis du synes det er for tyk?

Mandel pandekager

Pandekagerne steges i smør, ved 1/3 del blus. De skal have længere tid end almindelige pandekager (med hvedemel).

Dejen er tyk, så at skubbe/flade dejen ud når den er hældt på, er nemmer end rotere panden. Min erfaring, og ja, det sværere at stege mandel pandekager end almindelige?!

Med cremefraiche og blåbær

Serveres med cremefraiche (eventuelt rørt med lidt vaniljesukker) og friske bær.