Trøffelkugler?!
Lilja vil ikke have rom i Romkuglerne, så vi kalder dem trøffelkugler. Opskriften er den samme, minus Rom. Vi laver dem også med rom, og halv af hver 🙂
Ingredienser:
- 1 mazarinkage
- 1 hindbær roulade
- 3 spsk. Hindbærmarmelade
- 4 spsk. Kakaopulver
- 50 gram smør (blødt)
- 50 ml. Fløde
- 100 gram kokosmel
- 3 spsk. Brun Rom (kan udelades)
- 1 dl. Havregryn
- Pynt: Tivoli krymmel, kokos eller hvad du kan lide, i de farver du holder af.
Alle ingredienser puttes i røremaskinen. Røres grundigt sammen.
Konsistensen skal være så den lige kan stå selv. Konsistensen justeres med havregryn eller fløde.
Trøffel-/rom- kugle massen smages til med kakaopulver og rom, efter smag.
Smør kan erstattes med smeltet mørk chokolade.
Kugle massen bør hvile lidt, for at sætte sig. Eventuelt på køl, da det gør det nemmere at trille dem runde.
Kuglerne trilles runde, og i din favorit pynt. Sættes på køl nogle timer.
Smager bedst direkte fra køl. Holdbarhed ikke længe, eller mindst holdbar til på fløden.
En god stærk kop kaffe, i selskab med gode mennesker og en Romkugle, Trøffelkugle eller to. Det er godt 🥰
En efterfølgende gåtur kan gøre godt 😁