Du skal bruge:
- Smør eller Olivenolie
- 2 løg
- 800 gram kartofler
- 5-6 porre
- 12 dl. Grøntsagsbouillon
- (1 lille dusk persille (eller tørret) kan udelades.)
- Bladene af 3 stilke timian (eller tørret)
- (2 laurbærblade. Kan udelades)
- 2-3 dl. Piskefløde
- Bacon i tern
- Salt og Peber
- Eventuelt brøndkarse til pynt.
- Lækker flütes
Skræl og skær kartofler i grove tern. Rens og skær løg og porre i passende stykker.
Hvis du ønsker den cremede suppe skal have lidt bid og farvespil; kan du tage det grønne på porrene fra. Snitte det i tynde skiver, og svitse i smør, i ca. 5 minutter. Sæt til side, og gem til suppen er færdig.
Svits grøntsagerne, i suppe gryden, i smør. Vend rundt til de får lidt farve.
Tilsæt 12 dl. grøntsagsbouillon (eller 12 dl. vand + 3 Knorr grøntsagsbouillon tern), krydderurter og 1 tsk. peber.
Kog til alle grøntsager er helt møre, ca. 20 minutter.
Mens suppen koger svitses bacon tern.
Når grøntsagerne er møre, blendes suppen grundigt.
Fløde og det grønne af porrene (hvis du har svitses dem for sig) tilsættes. Giv det et let opkog. (Smag eventuelt til med salt og peber.)
Server suppen med bacontern, flütes og eventuelt pyntet med brøndkarse.
Velbekomme