Jeg fik en ismaskine af mine drenge i fødselsdagsgave. I dag var det sommer, ihvertfald bar mave på terrassen. Så endelig skulle der hjemmelaves is.
Ingridienser:
- 4 Æggeblommer, ~ 2 bægre pasteuriserede
- 1 dl. Sukker
- 1 tsk. Vanilje ekstrakt, eller tilsvarende stang
- 2 dl. Sødmælk
- 2 dl. piskefløde
- 1 dl. Glucosesirup
- 150 gram mørk chokolade
Æggeblommer, sukker og vanilje ekstrakt piskes grundigt sammen. Minimum til alt sukker er opløst.
Bruger du vaniljestang, så flæk den, skrab kornene ud og pisk dem med. Resten af vaniljestangen koges med i næste trin.
Mælk, fløde og glukosesirup gives et opkog. Glukosesirup skal være helt opløst, og du skal røre i det til det har kogt. Tag gryden af blusset. Fjern vaniljestangen og afkøl.
Riv chokoladen groft.
Fløde blandingen piskes i æggesnapsen, forsigtigt.
Chokoladen røres i. Blandingen hældes i ismaskine, røres ca. 35 minutter, eller til softice tykkelse.
Hæld softiceen i en bøtte og sæt i fryser minimum 2 timer.
Velbekomme, tag gerne isen ud 10-15 minutter før servering.