- 200 gram havregryn
- 2-3 spiseske fulde kakao
- 100 gram brun farin
- 1 stang vanilje, eller tilsvarende vaniljesukker eller pasta
- 150 gram blødt smør
- 100 gram friske dadler (u/sten)
- 75 g kokosmel
- 2-3 spiske fulde stærk kaffe
- Kokos til at trille kuglerne i.
Kakao, brun farin, vanilje, smør, dadler og kaffe puttes i røremaskinen. Røres til sukker er opløst. Resten tilsættes; havregryn samt kokos, og æltes grundigt sammen.
Sættes på køl til massen er fast nok til at forme kugler. Trilles i kokos og sættes på køl igen.
Bedst dagen efter 😉
Du kan variere mængden af smør og dadler, som det behager. Hvis du synes du har fået nok smør, kan du skrue op for dadler. Hvis du ikke kan lide smagen af dadler, erstattes de blot af smør.
Mængden af kakao, eller kaffe kan du skrue på efter smag.
Kaffe og vanilje kan udelades. Du kan også bruge appelsin saft og skal.
Lige meget hvordan din smag er, så er havregrynskugler godt for maven 😁