En ‘halv-grov’ bolle med rugmel, lækker i madpakken med pålæg, eller til et mellemmåltid. Bollerne er nemme at lave, og portionen her giver cirka 20 boller.
Tidsforbrug cirka 2 timer og 30 minutter.
- 25 gram gær
- 1 liter vand
- 0,5 liter Ølandshvede (groft sigtet)
- 0,5 liter Rugmel (sigtet)
- 1 liter hvedemel
- 1 spiseske salt
- 2 spiseske honning
- 3 spiseske loppefrøskaller
- 1 spiseske citronsaft
Alle ingredienserne røres sammen, på røremaskine.
Hæver 1 time, eller sættes på køl natten over.
Dejen skal være lidt blød, og bollerne sættes nemmest på bageplade (med bagepapir) med en stor ske dyppet i vand.
Efterhæver 1 time.
Sæt dem i en kold ovn, 220° i 20 minutter. I en forvarmet ovn lidt kortere tid.
Loppefrøskaller binder væske i dejen, og i maven. Det giver både et mere saftigt brød, og en længere mæthedsfornemmelse.
Husk at drikke vand til, så bliver det nemmere at koncentrere sig.
Brød generelt; lad altid melet suge alt det væske det kan. Tilsæt gerne mere, hvis du føler dejen er ‘tørstig’. Dejen skal være blød og kun lige slippe fingeren, når du mærker på den.
Denne dej skal være lidt klistret.
Er brødet for groft, for sundt eller vil du bare gerne et mere lyst brød? Du kan variere mængderne af meltyper efter smag.