Kategorier
bagværk familiens opskrifter lette & forretter

Finger Focaccia

Finger Foccacia er et lækkert madbrød, let at lave. Nem at tilpasse til smag og hvad det skal passe til.

Lilja elsker dette brød, er begejstret for at prikke fingrene ned i dejen og lave det perfekte mønster.

Du kan lave det ‘hurtigt’ eller langtidshævet.

Dejen

  • 1/2 liter vand
  • 1/2 pakke gær / 1/4 pakke
  • 3 tsk. salt
  • 1 håndfuld rugmel
  • 4-500 gram Ølandshvede mel

“Toppings”

  • Olivenolie
  • Salt, peber, hvidløg og urter efter smag.

Langtidshævet er bedst, men ellers er forskellen mængden af gær og hæve tiden før.

Alle ingredienserne til dejen, med undtagelse af hvedemel, blandes på røremaskinen.

Hvedemel tilsættes derefter, lidt efter lidt, til konsistensen er god. Blød, men kun lidt klistret, der må godt lige sidde lidt dej på fingeren når du prøve trykker.

Forhæve 12 timer i køleskab. Eller 1 time i bradepande med bagepapir.

Fingrene prikkes i bund, ned i dejen, jævnt fordelt. Olivenolie hældes jævnt over, gerne så alle fingre huller er fyldte. Drysses med salt og peber. Efterhæver 30-45 minutter.

Langtidshævet udgave af brødet

Sættes i kold ovn. 175° til kernetemperatur er 97-98° – omkring 1 time.

Det kan være godt at putte peber og urter i dejen også. Vi foretrækker alene drysset oven på. Normalt bruger vi blot salt og peber.

Hvidløg, rosmarin er klassikere…

Velbekomme