Kategorier
familiens opskrifter lette & forretter

Mandel pandekager

  • 100 gram mandler
  • 4 æg
  • 3 dl. sødmælk
  • 1 tsk. salt
  • Skallen af en økologisk citron
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • (Eventuelt lidt sødt; dadelsirup..?)
  • Smør til stegning
  • Cremefraiche og bær til servering

Kom mandler, æg, mælk, salt, skal af citron, loppefrøskaller og eventuelt lidt sødt i blenderen. Fuld blend i 5 minutter.

Lad dejen stå 15 minutter før bagning. Dejen er ret tyk, du kan blende en sjat mælk i, hvis du synes den er for tyk?

Mandel pandekager

Pandekagerne steges i smør, ved 1/3 del blus. De skal have længere tid end almindelige pandekager (med hvedemel).

Dejen er tyk, så at skubbe/flade dejen ud når den er hældt på, er nemmer end rotere panden. Min erfaring, og ja, det sværere at stege mandel pandekager end almindelige? 🙃 !

Med cremefraiche og blåbær

Serveres med cremefraiche (eventuelt rørt med lidt vaniljesukker) og friske bær.