Kategorier
bagværk familiens opskrifter

Chokoladekage ‘NEM’

  • ½ liter surmælksprodukt; eksempelvis creme fraiche 18%
  • 2 æg
  • 250 gram brun farin
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • 50 gram kakaopulver
  • 1 tsk. instant kaffe
  • 100 gram smeltet smør
  • 100 gram grofthakket mørk chokolade

Æg og sukker piskes grundigt. Resten, minus chokolade, tilsættes lidt af gangen. Piskes til flot. Chokoladen vendes i og dejen hældes i en form. Bradepande størrelse 22×30 eller tilsvarende. Put bagepapir i, eller smør formen.

Bages i ca. 30 minutter ved 180 grader. Stik i den med urtekniv, når der ikke længere er dej på, er den færdig.

Kan pyntes med glasur, eller hvad du foretrækker.