Kategorier
hovedretter lette & forretter

Porretærte V2

Tærtedej:

  • 100 gram fuldkornshvedemel
  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram blødt smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 dl. vand+ justering af konsistens

Du kan sagtens bruge en rulle færdig fuldkorns tærtedej fra supermarkedet. De hjemmelavede bliver ofte lidt bedre, og der er plads til eksperimenter…

Fyld:

  • 3-4 porre
  • 4 æg
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. fløde
  • 1/4 tsk. muskatnød
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. sort peber
  • Revet ost

Tærtedejen æltes grundigt sammen, Juster mængden af vand efter rette konsistens. Lad den hvile 30 minutter i køleskab, før den rulles ud.

Den købte dej vil gerne ud af køleskabet 30 minutter før.

Dejen lægges pænt i en smurt tærteform, eller tærtefad. Prikkes med gaffel, og forbages 15 minutter ved 175 grader. Eventuelt med porre skiver…

Porrer skæres i skiver. Sættes på højkant , oven på dejen og forbages med tærtedejen. Alternativt kan porrerne blancheres i let saltet vand i 5 minutter.

Æggeblandingen røres sammen. Når tærtedejen er forbagt, med porre, hældes æggemassen over. Uden porre, hældes de blancherede og afdryppede porre i den forbagte tærtebund, og æggemassen ovenpå. Drys et lag revet ost på, og bag det hele i 30 minutter ved 175 grader.