Kategorier
familiens opskrifter lette & forretter

Karrysalat

En koldt december dag, udenfor. Indenfor var varmt og bordet ved at blive dækket op til julefrokost. Den klassiske julefrokost med flinke mennesker, sild, snaps, juleøl og hjemmelavet karrysalat.

Vi synes alle den var god, mit første forsøg og næste gang kommer der nok ikke snaps i?

Det skal du bruge:

  • 2 hårdkogte æg
  • 1/2 agurk
  • 2 spsk. kapers
  • 1 fast frisk æble
  • 1 løg
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1 1/2 dl cremefraiche 18%
  • 4 tsk. karry
  • (+ gurkemeje til ‘rette’ kulør)
  • salt
  • peber
  • (Citron-snaps) Kan udelades!

Creme fraiche, mayonnaise, æggeblommer og karry røres grundigt sammen.

Skræl agurken og skrap kernerne ud. Æggehvider, løg, æble og agurk skæres fint, og vendes i den rørte dressing.

Der smages til med salt og peber. Farven justeres med gurkemeje.

Sæt den på køl, hvor smagen sætter sig.