Kategorier
familiens opskrifter lette & forretter

Karrysalat

Hjemmerørt karrysalat er skønt, og kan løfte sild og snaps op mellem skyerne. Nem at lave.

En koldt december dag, udenfor. Indenfor var varmt og bordet ved at blive dækket op til julefrokost.

Den klassiske julefrokost med flinke mennesker, sild, snaps, juleøl og hjemmelavet karrysalat.

Karrysalaten bliver bedre af trække, og kan røres dagen før. Vent med creme fraiche til lige inden servering.
Det skal du bruge:

  • 3 hårdkogte æg
  • 1 dl. syltede agurker/Cornichoner i tern
  • 2 spsk. kapers
  • 1 fast frisk æble
  • 1 løg
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • (Hvis du kan lide det, er det lækkert med lidt trøffel mayonnaise)
  • 1 1/2 dl cremefraiche 18%
  • 4 tsk. karry
  • (+ gurkemeje til ‘rette’ kulør)
  • salt
  • peber

Mayonnaise, æggeblommer og karry røres grundigt sammen.

Skær fint æggehvider, løg, æble og syltede agurker, og vend i den rørte dressing.

Sæt den på køl, til den skal serveres.

Inden servering røres creme fraiche i. Der smages til med salt, peber og farven justeres eventuelt med gurkemeje.

Creme fraiche er syrnet fløde, så gem ikke karrysalaten mere end et par dage. Mælkesyrebakterierne arbejder videre. Før creme fraiche er rørt i lan den fint stå en uge i køleskabet.

.