- 100 gram mandler
- 4 æg
- 3 dl. sødmælk
- 1 tsk. salt
- Skallen af en økologisk citron
- 1 spsk. loppefrøskaller
- (Eventuelt lidt sødt; dadelsirup..?)
- Smør til stegning
- Cremefraiche og bær til servering
Kom mandler, æg, mælk, salt, skal af citron, loppefrøskaller og eventuelt lidt sødt i blenderen. Fuld blend i 5 minutter.
Lad dejen stå 15 minutter før bagning. Dejen er ret tyk, du kan blende en sjat mælk i, hvis du synes den er for tyk?
Pandekagerne steges i smør, ved 1/3 del blus. De skal have længere tid end almindelige pandekager (med hvedemel).
Dejen er tyk, så at skubbe/flade dejen ud når den er hældt på, er nemmer end rotere panden. Min erfaring, og ja, det sværere at stege mandel pandekager end almindelige? 🙃 !
Serveres med cremefraiche (eventuelt rørt med lidt vaniljesukker) og friske bær.