Tærtedej:
- 100 gram fuldkornshvedemel
- 150 gram hvedemel
- 50 gram blødt smør
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1/2 dl. vand+ justering af konsistens
Du kan sagtens bruge en rulle færdig fuldkorns tærtedej fra supermarkedet. De hjemmelavede bliver ofte lidt bedre, og der er plads til eksperimenter…
Fyld:
- 3-4 porre
- 4 æg
- 1 dl. mælk
- 1 dl. fløde
- 1/4 tsk. muskatnød
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. sort peber
- Revet ost
Tærtedejen æltes grundigt sammen, Juster mængden af vand efter rette konsistens. Lad den hvile 30 minutter i køleskab, før den rulles ud.
Den købte dej vil gerne ud af køleskabet 30 minutter før.
Dejen lægges pænt i en smurt tærteform, eller tærtefad. Prikkes med gaffel, og forbages 15 minutter ved 175 grader. Eventuelt med porre skiver…
Porrer skæres i skiver. Sættes på højkant , oven på dejen og forbages med tærtedejen. Alternativt kan porrerne blancheres i let saltet vand i 5 minutter.
Æggeblandingen røres sammen. Når tærtedejen er forbagt, med porre, hældes æggemassen over. Uden porre, hældes de blancherede og afdryppede porre i den forbagte tærtebund, og æggemassen ovenpå. Drys et lag revet ost på, og bag det hele i 30 minutter ved 175 grader.