Kategorier
familiens opskrifter hovedretter

Chili Con Carne

‘Ingredienser:Chili med kød’

– det lyder stærkt, men det er blot kød krydret med chili :-) Den skal være stærk, men ikke uspiselig

Ingredienser:

  • 750 gram hakket oksekød
  • 2 tsk, spidskommen
  • 2 løg
  • 3 peberfrugt
  • 1 spsk. chili pulver (der findes forskellige styrker, hvor stærk vil du have den? Du kan bruge friske chilli)
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk. oregano
  • 3 tsk. paprika
  • Kraftig okse fond, indkogt suppe. (du kan sagtens bruge bouillon-tern, 3 stk. opløst i øllet)
  • 1 mørk øl
  • 1 dl. balsamico
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 600 gram tørrede Kidneybønner (Du kan også bruge fra dåse/klar til brug, ca. 800 gram drænet. Husk de tørrede skal udblødes i lang tid, tjek emballage.)
  • 2 friske chili, finthakket
  • 40 gram mørk chokolade
  • Eventuelt frisk hvidløg

Fremgangsmåde Chili Con Carne:

Hakket oksekød og løg brunes.

tilsæt spidskommen, chili, laurbærblade, oregano, paprika, oksefond/bouillon, øl, balsamico og hakket tomat.

Lad det simre mens du skærer peberfrugterne og chokoladen i tern. Retten må gerne simre +30 minutter.

Lige inden servering tilsættes peberfrugt og chokolade i tern. Det skal kun lige røres til chokoladen er smeltet og jævn fordelt.

Chili Con Carne serveres med brød.

Du kan også servere med wraps, salat og creme fraiche.

Chilli con carne skal være en stærk ret, men ikke “uspiselig”. Det er ikke en konkurrence på YouTube med Chili-Klaus. Det er en lækker varm ret, der gerne må give en varm følelse i mund og mave.

Velbekomme.

Bønner hører til i Chili Con Carne, men ikke alle er begejstret for smagen og konsistensen? Bønner hører til i Chilli Con Carne!