Categories
familiens opskrifter

Camillas lækre banankage

Banankage

Banankage er en fantastisk kage, den har næsten det hele. Sød, blød,sprød, luftig, svampet (eller ‘fumbet’, som de sige nordvest på) og velduftende.

Du skal bruge, til ca. en halv bradepande banankage:

  • 3 æg
  • 4,5 dl. sukker
  • 250 gram smør
  • 4 modne bananer
  • 2 dl. mælk
  • 6 1/4 dl. hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 1/2 tsk. natron
  • kornene fra 1 1/2 stang vanilje / 3 tsk. vaniljesukker
  • 150 gram mørk chokolade

Æg, sukker, vanilje piskes luftigt.

Mælk og smeltet smør blandes i sammen med mel, bagepulver, natron og til sidst de grundigt mosede bananer.

Hæld dejen i en smurt form, ca 20 x 15 cm eller muffinsforme. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter, for muffins ca. 25 minutter.

Tjek eventuelt med en pind eller kniv om banankagen er færdige.

Mens kagen endnu er lun drys med revet chokolade og pynt med krymmel e.l. Afkøl og nyd kagen frisk eller dagen derpå.

Kan bages med chokolade stykker i, det foretrækker jeg. Andre kan lide chokoladen på toppen. I begge tilfælde er det bedst, at banankagen er kølet af, så der er bid i chokoladen.

Mælk og banan kan blendes, det burde sikre klumpefri kage.

Kagen kan være svær at gemme, men er bedst dagen efter ( – mener jeg.) 

HUSK 98 grader, så er kagen og bollerne færdig bagt. Noget nemmere end tid og stikken i kagen 😊