Kategorier
familiens opskrifter

Camillas lækre banankage

Banankage

Banankage er en fantastisk kage, den har næsten det hele. Sød, blød,sprød, luftig, svampet (eller ‘fumbet’, som de sige nordvest på) og velduftende.

Du skal bruge, til ca. en halv bradepande banankage:

  • 3 æg
  • 4,5 dl. Brun Farin (alm. rørsukker kan bruges)
  • 250 gram smør
  • 4 modne bananer
  • 1 dl. sødmælk
  • 1 dl. kærnemælk
  • 6 1/4 dl. hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 1/2 tsk. natron
  • kornene fra 1 1/2 stang vanilje / 3 tsk. vaniljesukker
  • 150 gram mørk chokolade

Æg, sukker, vanilje piskes luftigt.

Mælk og smeltet smør blandes i sammen med mel, bagepulver, natron, grundigt mosede bananer og groft hakket chokolade.

Hæld dejen i en smurt form, ca 30 x 20 cm eller muffinsforme. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter, for muffins ca. 25 minutter.

Tjek eventuelt med en pind eller kniv om banankagen er færdige.

Du kan vælge at undlade chokolade i kagen. Og istedet drysse den oven på kagen, mens den endnu er lun. Afkøl og nyd kagen frisk eller dagen derpå.

Banankagen er bedst når den er kølet af, så der er bid i chokoladen. Synes jeg.

Kagen kan være svær at gemme, men er også god dagen efter.

Alt efter form og tykkelse varierer bage tiden. Et stegetermometer skal vise 98-99 grader, så er kagen bagt færdig. Noget nemmere end tid og stikken i kagen ?